Παιδεία

Ομιλία του Τάσου Κουράκη στη βουλή στη συζήτηση επί της αρχής, του Σ. Ν. του Υπουργείου Παιδείας, «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – κ.λ.π»

04/05/2010

 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρία Υπουργέ και κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήθελα να πω ότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό που συζητούμε σήμερα ουσιαστικά συνδέεται με την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε ότι κατά πώς γεννιέται ένα παιδί, ανάλογα με το πού θα γεννηθεί, από ποιους γονείς, σε ποια περιοχή, έχει τη σφραγίδα τριών ανισοτήτων, τον τόπο που γεννιέται και σπουδάζει, το μορφωτικό επίπεδο των γονιών και την οικονομική κατάσταση των γονιών. Σκεφθείτε ένα παιδί, το οποίο συγκεντρώνει αρνητικά χαρακτηριστικά από αυτά τα τρία, σε κάποια περιοχή απομακρυσμένη της Ελλάδας ή κάποιο άλλο παιδί που του έρχονται βολικά τα πράγματα και γεννιέται στην Αθήνα, από μορφωμένους γονείς, με καλή οικονομική κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να αμβλυνθούν αυτές οι ανισότητες είναι το σχολείο. Ατυχώς, το νομοσχέδιο που έχετε φέρει, όχι μόνο δεν θεραπεύει, αλλά και διευρύνει.

"Η ομιλία του Τάσου Κουράκη και όλα τα πρακτικά από τη συζήτηση (28/4) στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία".

28/04/2010

 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ΄ - ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

 

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο
(Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.)
 
            Στην Αθήνα σήμερα, 28 Απριλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.10΄, συνεδρίασε στην Αίθουσα Γερουσίας, η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κυρίου Γεωργίου Νικητιάδη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».
          

Ομιλία Τάσου Κουράκη στη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα : Ενημέρωση για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

20/04/2010

Ομιλία Τάσου Κουράκη στη Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».
 

«Απειλείται με λουκέτο η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος»

20/04/2010
Προς: 
τους κκ. Υπουργούς • Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης •Οικονομικών •Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης •Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 

Απάντηση: 

 

Την Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συνάντησε σήμερα ο Τάσος Κουράκης για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Ημερομηνία: 
21/01/2010

Την Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συνάντησε σήμερα ο Τάσος Κουράκης για τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης.
 
 Την Υπουργό Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κύριο Βασίλη Κουλαϊδή επισκέφτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Syndicate content