Γάζα

Έτσι σπάσαμε τον αποκλεισμό της Γάζας

Ημερομηνία: 
20/08/2008

Ό,τι δεν κατάφερε η διεθνής διπλωματία, το κατάφεραν 44 ακτιβιστές από 11 χώρες με δύο ψαροκάικα. Μετά 41 χρόνια έσπασαν τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας που επέβαλαν οι ισραηλινοί, μετατρέποντας μια έκταση 40 τ. χιλιομέτρων με ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους στο μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον πλανήτη σήμερα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Ημερομηνία: 
03/11/2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
 
 
Οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Τάσος Κουράκης και Θοδωρής Δρίτσας,  με επιστολή τους ενημέρωσαν  τον Υπουργό Εξωτερικών για  τον απόπλου δύο πλοίων της αποστολής "Κύματα Ελευθερίας" ( Freedom Waves), με προορισμό το λιμάνι της Γάζας και με καπετάνιους έλληνες πολίτες.

Να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ και η επιστροφή των ελληνικών πλοίων.

Ημερομηνία: 
11/06/2010

Να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ και η επιστροφή των ελληνικών πλοίων.  
 
Σε επίκαιρη ερώτηση του στον Υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:       

Άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που κρατούνται παρανόμως από το κράτος του Ισραήλ

Ημερομηνία: 
06/06/2010

 Άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που κρατούνται παρανόμως από το κράτος του Ισραήλ

 
«Η στρατιωτική επιχείρηση του κράτους του Ισραήλ έγινε κατά   παράβαση όλων των διεθνών συμφωνιών και των ναυτικών κανόνων. Είναι αδιανόητο να μείνει ατιμώρητο το Ισραήλ για τις πράξεις του» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ζητά να επιβληθούν κυρώσεις στο ισραηλινό κράτος και καταβολή αποζημιώσεων.

Επίκαιρη Ερώτηση: Άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που κρατούνται παρανόμως από το κράτος του Ισραήλ- Η απάντηση του Υπουργού

07/06/2010
Προς: 
τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

 

Άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που κρατούνται παρανόμως από το κράτος του Ισραήλ

Κύριε Υπουργέ,
Σας είναι γνωστό ότι αποστολή έξι πλοίων πολυεθνικής δύναμης που μετέφερε 600 ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας δέχθηκε επίθεση στα διεθνή ύδατα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν εννέα μέλη της αποστολής και να τραυματιστούν περισσότεροι από ογδόντα άνθρωποι. Οι υπόλοιποι κρατήθηκαν στις φυλακές. Τα πλοία οδηγήθηκαν βιαίως και κρατούνται σε ισραηλινό λιμάνι.

Οι πειρατές της Μεσογείου θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους. Δήλωση του Τάσου Κουράκη 1-6-10

Ημερομηνία: 
31/05/2010

H εγκληματικότητα  του Ισραήλ, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, δεν έχει σταματημό. Μετά την εγκληματική ενέργεια πριν από ενάμιση χρόνο στη λωρίδα της Γάζας με τους 1500 νεκρούς, συνεχίστηκε και με την απρόκλητη επίθεση στα διεθνή ύδατα εναντίον ακτιβιστών από 50 χώρες που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι ένα πολύ ακριβό τίμημα για την ελευθέρια. Ο δίκαιος αγώνας τους δε θα πάει χαμένος. Ελάχιστη υποχρέωση μας είναι η συμμετοχή μας στον αγώνα που ξεκίνησαν.

Εμποδίστηκε από το Κυπριακό κράτος η επιβίβαση του Τάσου Κουράκη στην αποστολή, με χρησιμοποίηση δυνάμεων αστυνομίας, λιμενικού, μυστικών υπηρεσιών και ελικοπτέρου!

Ημερομηνία: 
30/05/2010

Ο Τάσος Κουράκης εμποδίστηκε από το Κυπριακό κράτος να επιβιβαστεί στην διεθνή αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας. Η Κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε να χρησιμοποιηθεί το έδαφός της για κάθε είδους επαφή με την ανθρωπιστική αποστολή. Παρά τις έντονες προσπάθειες των μελών της αποστολής που βρισκόταν στο κυπριακό έδαφος να ενωθούν με τον διεθνή στόλο, αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Αναχώρηση του Τάσου Κουράκη με την ελληνική αποστολή "Ένα καράβι για τη Γάζα"

Ημερομηνία: 
26/05/2010

Καμία ανοχή στο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού. Σπάμε την πολιορκία της Γάζας τώρα!

Χθες, Τρίτη 25 Μαΐου, τα ελληνικά καράβια της διεθνούς κίνησης Free Gaza Movement, αναχώρησαν από τον Πειραιά. Πρώτα το φορτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος», και έπειτα το επιβατηγό «Σφενδόνη», έβαλαν πλώρη για τη Γάζα, με σκοπό το σπάσιμο του εγκληματικού και απάνθρωπου αποκλεισμού της Γάζας. Τα δύο σκάφη μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, αναπηρικά καροτσάκια για τους 600 περίπου ακρωτηριασμένους των Ισραηλινών επιθέσεων, καθώς και πολύτιμο οικοδομικό υλικό. Ύστερα από εβδομάδες προετοιμασίας, εφοδιασμού και σκληρής δουλειάς, μετά από ποικίλες δυσκολίες και εμπόδια, τα δύο πλοία κατευθύνονται αρχικά προς τα ανοικτά της Κύπρου, στα Διεθνή Ύδατα, προκειμένου να ενωθούν με τα υπόλοιπα πλοία της αποστολής και να πλεύσουν από κοινού για την πολύπαθη Γάζα. Ο Τάσος Κουράκης συμμετέχοντας στην ελληνική αποστολή δήλωσε ότι: «Η διεθνής αυτή κίνηση δεν έχει μόνο ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Πρωτίστως βάλλει εναντίον της κατοχής της Παλαιστίνης από το ισραηλινό κράτος και στοχεύει στη διασφάλιση του δικαιώματος των Παλαιστινίων στη δική τους ανεξάρτητη πατρίδα»

Syndicate content